Construcții clădiri de birouri și spații de producție

Servicii incluse

Amenajarea accesului auto și pietonal

Parcările, accesul auto și pietonal, sunt toate componente conexe, dar indispensabile unei construcții.

Pentru că fiecare clădire/spațiu are nevoie de un acces corespunzător, la noi atenția la detalii este absolut esențială și în cazul acestui tip de lucrare.

Ne asigurăm permanent că oferim clienților noștri nu numai clădiri și spații de birouri și producție eficiente, executate după cele mai înalte standarde, dar și zone de acces auto și pietonal cu același nivel de calitate. 

Amenajarea spațiilor de parcare

 Mijloacele de transport sunt dotări absolut necesare oricărui business, pentru că vrei ca totul să se desfășoare în cel mai scurt timp dar și în condiții bune. Spațiile de parcare sunt lucrări conexe fiecărei clădiri de birouri sau fiecărui spațiu de producție.

Fie că vorbim despre o parcare utilizată pentru autovehicule sau autospeciale de gabarit mare sau despre parcări utilizate pentru autoturisme de dimensiuni mici sau medii, atenția acordată fiecăruia dintre ele este extrem de importantă. În acest fel se reduc riscurile provocate de greșeli de proiectare sau execuție.

De-a lungul timpului, am întâlnit clienți ale căror parcări întâmpinau fel de fel de probleme: denivelări, zone mari de apă acumulată din cauza scurgerilor executate defectuos, fisuri apărute în placa de beton din cauza nerealizării corespunzătoare a stratului de baza. De fiecare dată am reușit să le oferim soluții reale pentru rezolvarea lor.

Situațiile de acest gen pot fi evitate atunci când toți ce implicați în proiect înțeleg importanța muncii lor. La Profi Elements, fiecare dintre noi are un rol asumat și înțeles pe deplin în cadrul echipei. 

Montaj utilaje și echipamente de producție

Un business construit temeinic are nevoi complexe: de la de know-how și resurse umane potrivite domeniului de activitate, până la investiții importante în infrastructură. Și asta nu înseamnă doar sedii, ci și spațiile în care este desfășurată activitatea propriu-zisă, precum și echipamente de producție, utilaje cu montaj sau fără etc.

Montarea corespunzătoare a echipamentelor de producție asigură nivelul de productivitate optim și reduce semnificativ riscul de producere a unor accidente de lucru. Tocmai de aceea, asigură-te întotdeauna că echipamentele folosite în producție sunt montate corespunzător și nu pun în pericol sănătatea și siguranța angajaților, dar și atingerea obiectivelor de performanță și profitabilitatea firmei.

Echipa noastră, prin colaboratorii săi, poate constitui suportul tău în acest sens asigurând montarea echipamentelor și utilajelor, testarea acestora și garantarea funcționării în conformitate cu specificațiile tehnice.

Lucrări de finisaj şi amenajări interioare

Finisajele, construcții clădiri de birouri și spații de producție interioare și exterioare, și amenajările interioare au rolul de a defini construcția și de a o transforma într-un spațiu potrivit locuirii sau utilizării acesteia în scopul pentru care a fost realizată.

Lucrările de finisaje exterioare și interioare cuprind: tencuieli, montare termosistem, montare hidrosistem, aplicare glet și vopsitorii, montare gresie și faianță, montare parchet, etc. Toate aceste lucrări sunt menite să fac trecerea de la o construcție la roșu la o construcție la cheie, asigurând confortul utilizatorilor.

În categoria amenajărilor interioare intră toate elemente de design și funcționalitate de care fiecare client are nevoie pentru a-și desfășura activitățile curente.

Profi Elements oferă clienților săi consultanță în alegerea unor finisaje de cea mai bună calitate, care să răspundă nevoilor, ținând cont și de limitele bugetare indicate. Activitatea de consultanță este completată de realizarea propriu-zisă a lucrărilor de finisaje, echipa noastră având capacitatea de a răspunde celor mai variate cerințe. Pune-ne la încercare. 

Amenajarea spaţiilor verzi

Plantațiile și spațiile verzi îmbunătățesc considerabil calitatea vieții fiecărei persoane care beneficiază de acestea. În cazul realizării unei locuințe, importanța amenajării spațiilor verzi este cu atât mai mare cu cât poate oferi un cadru cald, familiar și o opțiune minunată de a petrece timpul liber.

Amenajarea spațiilor verzi este o activitate simplă, în aparență. În realitate însă este nevoie de cunoștințe speciale în domeniu. Pentru amenajarea unui spațiu verde ai nevoie de un  proiect de plantare și, mai apoi, de montarea tuturor elementelor peisagistice conform acestuia.

În ultimii ani am încheiat și consolidat relații de colaborare cu firme specializate în astfel de activități și suntem în măsură să oferim clienților noștri servicii de achiziție și montare de arbuști de diferite forme, dimensiuni și specii, gazon și o gamă largă de plante și flori decorative. Îți imaginezi cum ar putea arăta grădina ta cu ajutorul nostru?

Dotari incălzire, ventilaţie şi aer condiţionat (HVAC)

Pentru că echipamentele de încălzire, ventilație și aer condiționat fac diferența în utilizarea construcției, îți oferim expertiza noastră și în montarea centralelor termice, caloriferelor, aparatelor de aer condiționat, sisteme de ventilație de mari dimensiuni, etc. Ca să-ți fie mai ușor. 

Compartimentări sticlă

Compartimentările, fie că vorbim de materiale clasice sau cele din sticlă, pot îmbunătăți semnificativ funcționalitatea unei construcții. Așa că oferim clienților noștri posibilitatea de a alege sistemul de compartimentare care corespunde cel mai bine nevoilor lor.

Tot mai des utilizate în ultimii ani, compartimentările din sticlă oferă spațiilor un design special având deseori și rolul de a permite pătrunderea luminii naturale în spații închise, în care nu este posibil accesul direct.

Pe lângă consultanța în alegerea celei mai bune variante de compartimentare, echipa noastră oferă și servicii de montare a compartimentărilor din sticlă. Pot fi realizate compartimentări din sticlă de diferite dimensiuni, cu sau fără tâmplărie, colorată sau mată, cu diferite forme și modele. Tu alegi. 

Confecţii metalice și de lemn

Pentru că o construcție înseamnă mai mult decât structura propriu-zisă și pentru că ne dorim să oferim clienților noștri toate elementele care îi vor face să se simtă acasă, putem pune la dispoziția ta produse confecționate din oțel, inox, fier forjat sau lemn.

În colaborare cu firme care furnizează sau confecționează astfel de produse, am adăugat construcțiilor realizate de noi diferite elemente cu un design special, precum: balustrade, scări, garduri etc. O să vezi că o să-ți placă. 

Instalaţii termice, sanitare si electrice

Trebuie să știi că lucrările de instalații se vor realiza atât în etapa de execuție a săpăturilor, pentru asigurarea racordărilor cu rețelele publice, dar mai ales după realizarea structurii construcției.

Execuția instalațiilor termice, sanitare și electrice presupune montarea mai multor elemente (țevi, fitinguri, robineți, doze, cabluri etc) și constituie o etapă esențială în eficientizarea consumului și asigurarea condițiilor necesare exploatării construcției.

În cele peste 100 proiecte realizate, echipa noastră a asigurat realizarea unor lucrări de instalații termice, sanitare și electrice de calitate superioară, respectând întotdeauna reglementările legale în vigoare privind montarea și punerea în funcțiune a acestora.

De asemenea, îți putem pune la dispoziție serviciile noastre pentru montarea obiectelor de încălzire (centrale termice, calorifere etc), corpurilor de iluminat, prizelor și obiectelor sanitare (chiuvete, vas wc, etc) pe care ți le dorești.

Lucrări de structură

După realizarea infrastructurii construcției, se vor executa lucrările de suprastructură, care cuprind:

 • Execuția plăcii suport a pardoselii la parter (cofrare, montare armătură, turnare beton și protejarea acestuia);
 • Execuția stâlpilor, grinzilor și planșeelor (cofrare, montare armătură, turnare beton și protejarea acestuia);
 • Realizarea pereților exteriori și a pereților interiori;
 • Execuție șarpantă, montarea învelitorii și a accesoriilor (jgheaburi, burlane etc).

Echipa Profi Elements, prin experiența acumulată în cadrul proiectelor realizate, poate asigura realizarea unor lucrări de structură așa cum ți le dorești, cu respectarea tuturor reglementărilor legale în vigoare.

Infrastructura clădirilor

Infrastructura unei construcții reprezintă baza către realizarea proiectului mult visat și, ca orice bază, trebuie tratată cu foarte multă atenție pentru a le oferi celorlalte elemente stabilitate pe termen lung.

Pentru că știm cât de importantă este infrastructura, noi tratăm realizarea acesteia cu maximă seriozitate, având grijă să asigurăm respectarea calității tuturor materiilor prime și materialelor folosite, executarea unor lucrări de hidroizolații corespunzătoare și identificarea unor materiale hidroizolatoare potrivite tipului de infrastructură aleasă și tipului de utilizare ulterioară a construcției.

Alegerea sistemului de fundare (tipului de infrastructură) depinde de o serie de factori: natura terenului de fundare; regimul de înălțime al construcției; existența sau nu a subsolului sau demisolului; suprafața construită; tipul de construcție și sistemul constructiv ales, etc. Astfel, se poate opta pentru realizarea unui sistem de fundare tip radier general; fundație continuă sub ziduri, fundație izolată sub stâlp sau fundații pe piloți (utilizată de obicei în cazul construcțiilor de mari dimensiuni și un teren de fundare slab). Fiecare dintre aceste tipuri de fundații necesită o abordare diferită din punctul de vedere al execuției. Experiența noastră în realizarea acestor categorii de fundații îți asigură o calitate superioară a construcției.

Principalele categorii de lucrări specifice infrastructurii sunt:

 • Realizarea lucrărilor pregătitoare ce implică:
 1. curățarea și eliberarea terenului de resturile rezultate;
 2. execuție lucrări de scurgere a apelor rezultate în perioada de execuție;
 3. execuție lucrări de protecție a construcțiilor vecine, dacă este cazul.
 • Trasarea fundației, în conformitate cu prevederile proiectului tehnic.
 • Execuția săpăturilor, ce înseamnă:
 • săpătură pentru realizarea subsolului/demisolului, dacă este cazul;
 • săpătură pentru realizarea gropilor de fundare;
 • execuție lucrări pentru sprijinirea malurilor, dacă este cazul;
 • îndepărtarea apei din groapa/șanțurile rezultate în urma săpăturii;
 • îndepărtarea pământului rezultat din excavare din apropierea gropilor.
 • Montarea stratului hidroizolant.
 • Confecționarea și montarea armăturii.
 • Cofrarea elementelor de fundare.
 • Turnarea betonului și protejarea acestuia, dacă este cazul.
 • Umplerea golurilor rezultate.
Arhitectură şi rezistență

Pentru realizarea unei lucrări de construcții este obligatorie întocmirea proiectului de arhitectură și a proiectului de rezistență. Acestea presupun stabilirea elementelor de design exterior și compartimentare interioară a viitoarei construcții, dimensionarea și calculul elementelor de construcție, elaborarea antemăsurătorilor și a listelor de cantități.

Aceste etape sunt deosebit de importante și absolut necesare în obținerea autorizației de construire și execuția propriu-zisă a construcției. Realizarea unor proiecte de arhitectură, respectiv de rezistență, luând în considerare toate aspectele constructive din perioada de execuție poate contribui la reducerea considerabilă a riscurilor asociate perioadei de execuție și costurilor de realizare. De aceea este esențială alegerea unei echipe care să ofere, pe lângă experiență în realizarea proiectelor de arhitectură și rezistență, și experiență dată de execuția efectivă a construcțiilor. 

Management de proiect şi consultanță

Orice investiție presupune parcurgerea multor etape. Investițiile în construcții de orice dimensiune sunt complexe și necesită foarte mult timp și implicarea unor resurse umane și financiare considerabile. Pentru a asigura folosirea eficientă a resurselor și obținerea unui rezultat de calitate superioară, este necesară înțelegerea proiectului în ansamblu și analizarea detaliată a acestuia, pentru a preîntâmpina apariția eventualelor disfuncționalități pe toată perioada de realizare.

Noi îți oferim servicii integrate de analiză a proiectului și consultanță în alegerea arhitectului, proiectantului, designerului de interior și constructorului. De asemenea, îți putem fi alături și pe perioada de realizare a construcției pentru asigurarea respectării standardelor de calitate pe care le dorești.

Serviciile de management de proiect și consultanță cuprind:

 • analiza amplasamentului și identificarea celei mai bune variante de construire ținând cont de coeficienții urbanistici specifici zonei;
 • analiza și identificarea celei mai bune variante constructive, ținând cont de dorințele tale;
 • analiza previzionară a designului de interior și adaptarea soluțiilor constructive la acesta, încă din etapa de proiectare;
 • elaborarea proiectului de arhitectură și a proiectului de rezistență;
 • analiza costurilor de realizare a investiției înainte de apariția acestora;
 • elaborarea unui grafic previzionat de execuție a proiectului, care oferă informații cu privire la durata de realizare a construcției;
 • suport informațional cu privire la elaborarea și păstrarea Cărții Tehnice a Construcției.
Antreprenoriat general

Construcțiile sunt lucrări complexe pentru realizarea cărora este necesară implicarea mai multor specializări, și nu de puține ori, chiar mai multor firme. Antreprenoriatul general este o formă prin care orice persoană fizică sau juridică poate angaja în realizarea unei construcții o singură firmă, aceasta fiind responsabilă de gestionarea întregului proiect. Ideal, nu?

Un astfel de sistem îți permite să ai un control mai facil asupra proiectului, firma care își asumă rolul de antreprenor general fiind singura responsabilă de realizarea construcției așa cum ți-o dorești. Așa reduci timpul de comunicare cu toate firmele/specializările implicate în proiect, costurile generate de deficiențele de comunicare dintre firme/specialități și, dacă trebuie, tragi la răspundere o singură firmă și nu mai multe.

Noi avem deja experiența a peste 10 ani în finalizarea cu succes a proiectelor derulate într-un astfel de sistem. Și nu ne lăudăm, este vorba de capacitatea de a gestiona cu succes proiecte complexe care implică un număr mare de resurse și implicarea mai multor firme și specializări. Avem cu ce, cu alte cuvinte. 

Lucrări de hidroizolații și termoizolații

1. Lucrări de hidroizolații și termoizolații la soclu

Când vorbim de hidroizolații și termoizolații, ne referim la protejarea casei de apă și reducerea consumului de energie. Toate acestea înseamnă confort pentru tine și familia ta.

Pentru noi este important ca la finalul realizării lucrărilor, dar și în timpul utilizării construcției, să nu ne confruntăm cu situații defavorabile precum, infiltrații în zona fundațiilor sau apariția punților termice, care pot genera în timp probleme serioase asupra integrității întregii construcții. De aceea, echipa noastră acordă o atenție deosebită lucrărilor de hidroizolații și termoizolații.

Apariția unor pete urâte de umiditate, desprinderea tencuielii și vopselei, sunt doar câteva dintre consecințele execuției incorecte a hidroizolației și termoizolației la soclu.

Răspunsul pentru evitarea apariției acestor probleme este proiectarea și execuția corespunzătoare a acestor lucrări.

În situația în care aveți o construcție deja finalizată și sesizați apariția unor elemente de tipul celor descrise mai sus, nu mai amânați intervenția asupra soclului.

Echipa noastră, fie că este vorba de o construcție nouă sau o intervenție asupra uneia existente, va acționa întotdeauna cu profesionalism și dedicare.

 

2. Lucrări de hidroizolații și termoizolații la fațade

Pentru realizarea lucrărilor de hidroizolații și termoizolații am folosit în proiectele noastre atât materiale clasice cât și materiale ecologice, care au aceleași beneficii pentru structură dar care vin în plus cu o componentă importantă legată de protecția mediului.

Lucrările de hidroizolații necesită o analiză detaliată pentru a identifica sistemul de hidroizolare potrivit nevoilor dumneavoastră, dar și experiența necesară pentru montarea acestuia. Hidroizolația este importantă pentru că limitează infiltrarea apei în diferite elemente ale construcției, contribuind semnificativ la creșterea duratei de viață a construcției dar și creșterea confortului dumneavoastră pe perioada exploatării construcției.

Un alt aspect deosebit de important la o construcție este asigurarea eficienței energetice și confortului termic al utilizatorilor acestora. De aceea pe lângă lucrările de hidroizolație trebuie tratate cu o deosebită atenție și lucrările de termoizolație.

Echipa noastră are în componentă specialiști care pot realiza orice tip de hidroizolație și termoizolație, oferind o atenție sporită fiecărui detaliu.

 

3. Execuție fațade ventilate

În ultimii ani fațadele ventilate au atras tot mai mulți clienți și specialiști deopotrivă, reprezentând o alternativă modernă pentru izolațiile care folosesc polistiren sau alte materiale care nu permit circularea aerului.

Printre avantajele utilizării acestui tip de termoizolație se numără, o izolație termică superioară materialelor clasice, rezistență ridicată la ciuperci și mucegai, bune proprietăți de izolație fonică și rezistență ridicată la foc.

Fațada ventilată consituie o variantă eficientă atât pentru perioada calduroasă cât și pentru perioada rece, asigurând la interior o temperatură constantă, care reduce semnificativ consumul de energie.

Sistemul unei fațade ventilate poate avea o alcătuire diferită, în funcție de tipul construcției și nevoile fiecărui client. Împreună putem stabili cea mai bună soluție de fațadă ventilată pentru construcția ta dar și o montare corectă pentru o creștere a confortului tău zilnic.

 

4. Lucrări de hidroizolații la terase circulabile și necirculabile

Pentru că ne dorim să te bucuri de fiecare spațiu al construcției tale, acordăm o atenție deosebită fiecărui detaliu. La execuția teraselor, circulabile sau necirculabile, luăm în calcul o serie de aspecte și factori care să asigure o bună aerisire, o barieră împotriva infiltrațiilor, condensului și mucegaiului.

O locuință perfectă are și o hidorizolație perfectă.

Echipa noastră, prin specialiștii săi, garantează o hidroizolație ideală a teraselor construcției tale, prin alegerea și montarea unor sisteme potrivite fiecărui spațiu.

 

5. Lucrări de hidroizolații la fațadă

Lucrările de hidroizolații necesită o analiză detaliată pentru a identifica sistemul de hidroizolare potrivit nevoilor dumneavoastră, dar și experiența necesară pentru montarea acestuia. Hidroizolația este importantă pentru că limitează infiltrarea apei în diferite elemente ale construcției, contribuind semnificativ la creșterea duratei de viață a construcției dar și creșterea confortului dumneavoastră pe perioada exploatării construcției.

Echipa noastră are în componentă specialiști care pot realiza orice tip de hidroizolație, oferind o atenție sporită fiecărui detaliu.

 

6. Lucrări de hidroizolații la subsol și demisol

Orice construcție cu beci, pivniță sau subsol presupune o atenție deosebită acordată impermeabilizării acestor elemente. Infiltrațiile pot afecta semnificativ finisajele, instalațiile sau echipamentele electrice dar și structura de rezistență a construcției, deseori fiind necesare remedieri constisitoare.

Pentru a preîntâmpina apariția acestor probleme, vă oferim suport în alegerea și montarea celor mai bune sisteme de hidroizolații.