Sfaturi pentru amenajarea spațiilor mici

Sfaturi pentru amenajarea spațiilor mici

Spațiile mici ne fac deștepti. Ca să le folosim la maximum, trebuie vrând-nevrând să recurgem la soluții inteligente pentru valorificarea și amplificarea spațiului. Există posibilități de amenajare pentru orice tip de încăpere, nu te speria. Sunt și metode specifice, personalizate, dar există și regulile de bază, care se aplică în orice situație. Uite care sunt:

  1. Culorile au un rol foarte important în orice tip de amenajare. Albul și nuanțele pastelate, deschise ajută la amplificarea spațiului, oferindu-i un aer aerisit. Culorile închise absorb lumina, motiv pentru care nu sunt recomandate pentru văruitul pereților, cu atât mai puțin pe suprafața tavanului. Și da, este bine să păstrăm aceeași nuanță în fiecare cameră, pentru unitate.
  2. Mobilierul ar trebui să fie cât mai compact, simplu, unitar și poziționat la perete în camere.
  3. Oglinzile creează o iluzie optică de amplificare și adâncire a spațiului. Așezate direct pe pereți, sau pe mobilier, acestea au un efect și mai mare dacă sunt mari.
  4. Suprafețele metalice au și ele capacitatea de a reflecta formele din decor și lumina, creând senzația de spațialitate.
  5. Același efect îl are și sticla, care, pe lângă transparență, reflectă lumina, iar o încăpere luminoasă pare mai mare și mai aerisită.

Acum că știi toate acestea, nu rămâne decât să valorifici cât mai mult spațiile mai mici din casa ta.