Tendințe în amenajări interioare în 2017

Tendințe în amenajări interioare în 2017

Nu ai așteptat degeaba. Cele mai noi tendințe și detalii în amenajările de interior se anunță spectaculoase. Indiferent dacă îți dorești să renovezi sau să construiești o casă nouă, tendințele de anul acesta ne îndeamnă să ne apropiem de natură, de autentic, de uman. Ele conturează nevoia oamenilor de a contracara această lume a artificialului creat de digital, în care ne petrecem tot mai mult timp.

Ca în fiecare an, Institutul Pantone, liderul mondial în setarea standardelor de culoare, a anunțat care va fi paleta de culori pentru acest an: un mixt de vitalitate, relaxare și inspirație din natură. Culoarea anului 2017 este Greenery, descrisă ca „o nuanță proaspătă și vioaie de galben-verde ce evocă primele zile de primăvară”. Această nuanță este folosită însă ca accent; în completarea ei vin nuanțele naturale, pământii.

Nu ne îndepărtăm nici anul acesta de combinația stilurilor modern și eclectic, cel din urmă fiind caracterizat de combinația de elemente din diverse stiluri istorice într-o singură lucrare. Astfel, putem așeza în aceeași încăpere obiecte de mobilier noi, aflate în trend, dar și obiecte de mobilier vechi, cu iz istoric. La modă este mobila ce include elemente naturale precum lemnul masiv și piatra, inserțiile metalice aurii sau arămii, transformate, de exemplu, în mânere. Elemente ale construcției sunt păstrate aparent necosmetizate, pereții și tavanele par din beton crud. Lor li se adaugă neașteptat materialele pretioase la atingere precum catifeaua, covoarele persane cu aspect uzat, plantele suspendate și pereții verzi.

Mai sunt prețuite și meșteșugurile tradiționale, care solicită un grad ridicat de măiestrie și cunoaștere a materialelor și tehnicilor, obiectele de valoare, unice. Vibe-ul retro se resimte nu doar în colecțiile de mobilier, ci și în alte soluții de design: decorațiuni, corpuri de iluminat, obiecte sanitare, finisaje.

Printre tendințele 2017 în amenajări interioare se află și podeaua din lemn masiv, care apare acum și în alte zone ale locuinței, cum sunt baia sau bucătăria, dominate tradițional de alte materiale. În ceea ce privește corpurile de iluminat, auriul își face elegant prezența iar abajurul este înlocuit de becuri estetice cu led, de cele mai multe ori supradimensionate.